петак, 22.11.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 21:03

Чорба од белог пилећег меса

понедељак, 14.10.2019. у 09:00
(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је:

– једне пилеће грди (око 500 г)
– пола главице карфиола
– 2 до 3 мање главице црног лука
– уље
– брашно
– мало млека
– со
– бибер
– ким

Пилеће месо скувати, охладити и исецкати на ситне комаде или изблендирати. Скувати у посебној сланој води карфиол. У суду где се спрема чорба упржити ситно исецкан лук с мало уља, додати месо, па све заједно динстати неколико минута. Затим додати воду и размућено брашно у мало воде. После пет минута додати исецкане или искидане цветиће карфиола и кувати заједно још десетак минута. Зачинити према укусу. Служити топло с крутонима.


Коментари2
05b23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Мића
За мало (више) "клин" чорба ;-)
vox populi
To je preskupo za čorbu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља