среда, 16.10.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:55

Панзанела, тосканска салата

понедељак, 23.09.2019. у 15:57
(Фото:howsweeteats.com)

Потребно је:

 

• неколико кришки старог хлеба
• 2 кашике маслиновог уља
• две гранчице мајчине душице
• сок од пола лимуна
• чен белог лука
• 2 брескве
• 250 г чери парадајза
• свежи босиљак
• четири шнита пршуте
• шака руколе
• со
• бибер

У шерпици, на мало маслиновог уља, на кратко пропржимо хлеб исечен на коцкице, склонимо с грејне плоче, посолимо и зачинимо свежом мајчином душицом. Затим се у чинији направи емулзија маслиновог уља и свеже исцеђеног лимуновог сока, бибера и ситно сецканог белог лука. Затим спремамо салату. У чинију стављамо опрану руколу, додамо две бреске нарезане на кришкице, парадајз исечен на половине или оставимо цели чери, додамо свеж босиљак и све то прелијемо с половином припремљеног прелива за салату. Преко тога истресемо препечене коцкице старог хлеба и поделимо на тањире или у мале порције, додајући по шнит пршуте.


Коментари1
5a2e0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Breskva ili avokado
Na slici je avokado ne breskva. Sta od ta dva voca?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља