недеља, 22.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:20
Здрави ђачки оброци

Крем чорба од печурака

понедељак, 09.09.2019. у 12:56
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• Килограм шампињона
• главица црног лука, средње величине
• мало уља
• 2 до 3 кашике брашна
• кисела павлака
• со
• бибер
• суви зачин
• першун
• Црни лук исецкати на коцкице па у суд у коме ће се кувати чорба сипати мало уља, загрејати и додати лук да се пропржи.

Шампињоне добро опрати, очистити и исећи на листиће. Када лук добије златкасту боју додати шампињоне, зачинити све са сољу, бибером и сувим зачином и уз непрестано мешање оставити да се заједно пропрже два минута. Онда сипати 2,5 литра воде. Појачати температуру док вода не дође до кључања. Затим смањити јачину, поклопити и оставити да се кува. За то време размутити брашно с мало воде у две до три кашике киселе павлаке, појачати поново температуру да чорба опет дође до кључања и онда лагано сипати у чорбу размућено брашно и павлаку уз непрестано мешање, да се не створе грудвице. Све заједно оставити на слабој температури још 10 до 15 минута. Ко жели може мање шампињоне да остави целе како би чорба лепше изгледала. Приликом служења посути исецканим першуном, ориганом и киселом павлаком.


Коментари1
3081f
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Nenad Vukic
Veoma mi se svidja vas recept za pecurke,hvala vam.Inace sam ljubitelj pecuraka volim da ih spremam i jedam, a od nedavno sam pocela da ih koristim i u medicinske svrhe po preporuci prijatelja jer imam problem sa holesterolom.Koristim Hericium Erinaceus-Lavlju grivu i prezadovoljna sam...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља