недеља, 18.08.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 13:04

Најскупљи хамбургер – четири хиљаде евра

петак, 09.08.2019. у 13:02
(Фото: Инстаграм/fayrouz.55)

Најскупљи хамбургер на свету можете пробати у Лас Вегасу, у ресторану „Флер”, који се налази у оквиру казина „Мандалеј беј”.

Ресторан „ Флер” води познати француски кувар Хуберт Келер, а специјализован је за класичну француску бистро храну, попут француске чорба од лука, „кок д вин” и „фрити” одреска, преноси МСН.

То сигурно није један од најскупљих ресторана на свету, али зато на јеловнику има невероватно скупи „Флер бургер 5000”.

Који састојци иду у најскупљи бургер на свету? Пљескавица је направљена од веома луксузне говедине „вагју”. Ту се настављају фине намирнице, па се бургер састоји од „фо гра” и тартуфа.

Да све буде још екстравагантније, уз овај хамбургер иде боца вина „Шато Петрус” из 1995. године (Бордо).


Коментари7
b5439
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

mihailo
Ja bih mogao da pojedem bar tri ovakva. :-)
Dragan Pik-lon
Pitam se,koliko bi kostao ovaj hamburger da ima oznaku ''halal'' i da se umesto francuskog starog vina dodaju rucno cedjenu orandzadu.Princevi iz Saudijske Arabije(ima ih 50 000) bi napravili pravu navalicu u ovom restoranu ''Fler''.Ovi hamburgeri su ekstra ukusni jer se restoran nalazi u kockarnici.Kao sto vidimo-ovce treba sisati u letu....!!!
stanislavsr
Bolesno iživljavanje hranom.
Зоран Чачак (пишимо ћирилицом)
У недоумици сам, коју кесу да начнем...?
Aleksandra
Mozemo to i sami da spremimo, a da potrosimo samo delic te cene. Vagju govedina kosta $50 dolara za 100 grama, pasteta od guscije dzigerice (foie gras) kosta do $30, i tartufe mogu da se nadju kod nas. Platiti $4000 je cisto da bi se neko pokazao ima para.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља